onsdag, februari 25, 2009

Utmaning tagen!

Har fått en snuskutmaning från Loveina. klart jag antar den! Loveina har listat 5 äckligheter som jag kommenterar, sedan formulerar jag mina och skickar vidare till andra bloggare. I mitt fall går (den frivilliga) utmaningen vidare till Wetterlingoch Vagges Vägar.


Varsågod!
Loveinas äckligheter:
1. Lakrits.
Min kommentar: Jag ääääälskar lakrits. Saltlakrits, sötlakrits, mjuk och hård lakrits, anis och viol är underbara smaker. Hmmm, inga likheter på punkt ett alltså...Låt oss fortsätta.

2. Musslor.
Min kommentar: Nej jag skojar inte....Jag ääääälskar musslor. Musslor, ostron, allt som havet har att bringa är undebart tycker jag.

3. Blodpudding.
Min kommentar: Det som Loveina så mycket föraktar att hon nästan kräks äter jag gärna med lingonsylt. Och du, Loveina, läs inte vidar nu om du är kräsmagad ...När vi var barn så stekte mamma upp gårdagens blodpudding tillsammans med mjölk. Stuvad blodpudding tyckte jag, då jag var liten, var nästan godare än den nystekta.

4. Lutfisk.
Min kommentar: Har äldrig ätit och är inte sugen på det. På vårt julbord har det slemmiga inslaget bestått av dopp i gryta gjord på tunnbröd.

5. Mamma Scans köttbullar.
Min kommentar: Inget som jag anser vara en fantastisk upplevelse men går helt klart ner. Lagar helst egna dock!!

Jag tycker inte direkt något är äckligt är en sk allätare. Det enda som egentligen är tråkigt är mat som inte smakar något...alternativt inte riktigt smakar som det ska...
Har ingen ”hata”-mat alltså but here we go - Mina äckligheter:
1. Skolans potatisbullar.
Under skoltiden lät jag alltid bli potatisbullarna. Tyckte inte om klumparna i. Går bra att äta nu däremot.

2. Hård mat.
Inte direkt äckligt men jag har svårt för knäckebröd och hela morötter, ibland också hårda äpplen. Det här var mer jobbigt när jag var barn, trodde att mina tänder skulle ramla ut för jag tyckte att det gjorde ont i dom....Säger kanske något om mina konstiga fobier...

3. Kräftstjärtar i spad.
Smakar bara dill. Inte så skoj men kan funka i mat som Fröken Wetterling tillagar. Köper det dock aldrig själv.

4. Stark chili.
Har två gånger ätit riktigt stark, mini-chili. Den första av misstag då jag blev utmanad av en Pilipino, den andra då jag undrade om det verkligen kom ihåg rätt och testade igen några år senare! Smärta! Nu förstår jag varför man ritar rykande öron i serietidningar när de äter något starkt...Trodde att jag skulle fräta sönder inifrån. Och nej, jag har lärt mig, kommer INTE att testa igen.

5. Kyckling.
Älskar at äta, hatar att tillaga hel, rå kyckling. Dessutom är jag extremt paranoid vid tillagning av rå kyckling och allt ska diskas och tvättas noggrant som varit i kontakt med kycklingen - händer, kniv, skärbräda...Torkar till och med av mina tvättade händer på papper istället för på kökshandduk...

3 kommentarer:

NiVa sa...

Jag satt och klurade en stund men kan nog inte anta utmaningen, av den enkla anledningen att jag inte kan komma på 5 saker att inmundiga som äcklar mig. Jag har antagligen ganska toleranta smaklökar. Fram till 1997 klarade jag inte av oliver, men efter M:s och min resa till Kreta, där jag på en liten taverna vid ett torg i Rethymnon fick smaka färska svarta oliver, kapitulerade jag även för den smaken, den sista bastiljonen för mitt gourmetsinne!

Dock tackar jag för läsningen, för nu vet jag genast att jag kan stryka en av paradrätterna nästa gång du hälsar på, nämligen provencekryddad helstekt kyckling, vilken jag brukar laga från grunden, vilket innebär mycket närkontakt med råvaran...

Elin sa...

För allt i världen, bjud mig gärna på det. Älskar att äta kyckling!!! (Bara jag slipper ta i den...haha)
/E

Anonym sa...

Tjusigt tjusigt. Håller med om att det är lite äckligt att laga kyckling. Skolans potatisbullar var däremot en favorit för mig, men det är så sällan man får det nu för tiden. Det är liksom ingen som vill bjuda på det. :-(