måndag, oktober 13, 2008

Känd artist i rättegång

Nu sitter den kände artisten i rättegång. Själv följer jag rättegången med intresse. Vad är det som hänt egentligen. Är det hon som är helt galen med panikångest och hot om att begå självmord eller är det han som är helt galen och har slagit henne?

Tänk efter själv på dessa två scenarier:
Du är tjej och har en pojkvän som är helt galen och vill springa ut genom dörren. Du gör allt som finns i din makt för att hålla honom kvar i lägenheten för att du är rädd att han ska ta sitt liv om han springer ut genom dörren. Ni är båda fulla och fumliga. Ingen skulle anmäla dig.

Du är kille och har en flickvän som hotar med samma sak. Du försöker stoppa henne med alla medel för du vet inte vad hon ska ta sig till om du låter henne gå ut genom dörren. Ni är båda fulla och fumliga. Alla vill anmäla dig.


Jag försvarar inte en person som eventuellt har misshandlat sin fru. Har han gjort det under kvällen och även tidigare kan man inte försvara det and believe me, jag har hört många historier om denna man - bra och dåliga.

Men situationen är svår. För om hon talar sanning om sin sjukdom så har han haft det väldigt svårt och hon har varit en väldigt psykiskt krävande fru och då kanske han faktiskt försökt stoppa henne från att göra något dumt. Om han försökt stoppa henne på ett väldigt våldsamt sätt har han helt klart gått över alla gränser. Och om hon sitter och ljuger i rätten ska hon genast sluta med det och säga som det är och vad som lett fram till det här. Då kommer hon att få den hjälp hon behöver för att fortsätta sitt liv efter detta trauma.

Livet är svårt. Lycka till önskar jag båda personerna som är inblandade i denna tragedi. För en tragedi är det hur man än ser på det.

Inga kommentarer: